Indisk
Du må aldri diskutere på tom mage. Kom til Masala Politics, som ligger sentralt plassert rett bak Stortinget i Oslo.
Menyen vår er kanskje ikke helt «politisk korrekt» sammenlignet med hva du er vant til å få servert på indiske restauranter. Likevel tror vi den vil mette både konservative og liberale munner.
Ta en titt på menyen og velkommen til debatt!
Hos Masala Politics får du indisk mat og drikke basert på oppskrifter som har gått i arv i generasjoner, og som har blitt utviklet til perfeksjon hos oss. Vi serverer indisk mat på en utradisjonell måte.
En annerledes indisk restaurant i Oslo
Masala Politics er det siste restaurantkonseptet til Baljit Padda Singh, mannen som står bak noen av Oslos mest anerkjente indiske restauranter: New Delhi på Tjuvholmen og Listen to Baljit på Solli plass.
Du finner Masala Politics rett bak Stortinget, og plasseringen er ikke tilfeldig – restauranten er nemlig en hyllest til norske og indiske relasjoner, som samtidig oppfordrer til en ny og annerledes politisk samtale.
Hos Masala Politics blir alle møtt med respekt, uansett og du heter Singh eller Stoltenberg. Her er det lov å være rivende uenige om politikk, så lenge dere er enige om at vi har byens beste Garam Masala!
Unik indisk mat i Oslo
Garam Masala er en av de viktigste krydderblandingene i det indiske kjøkken, og består av en aromatisk sammensetning av blant annet kardemomme og spiskummin. Det som gjør at indisk mat får sin unike smak, er nettopp den spesielle sammensetningen av kryddere. Selve ingrediensene er ikke så fremmede og eksotiske her i Norge, men hvordan de brukes er annerledes.
I Norge brukes kryddere som kardemomme, kanel og muskat i kaker og søte bakverk, mens på det indiske kjøkken går disse søte krydderne i middagsrettene. Pakistansk og indisk mat har mange likhetstrekk med bruk av kryddere.
Hemmeligheten bak å lage autentisk og nydelig indisk mat er å tilsette ingrediensene og krydderne i riktig rekkefølge – ikke hive alt oppi gryta og la maten lage seg selv, slik vi gjerne gjør i Norge. Kryddere tilfører nemlig egne smaker og lukter ut i fra når de tilsettes maten.
Ingrediensenes reise må følges fra start til slutt. Målet er den perfekte retten. Hver eneste gang.
Lag din egen Garam Masala
I India får du ofte servert hjemmelaget Garam Masala, og det er ikke vanskelig å lage selv. Hvis du oppbevarer den ferdige krydderblandingen i en lufttett beholder, vil den holde seg frisk og aromatisk lenge.
Dette trenger du:
30 stk. grønne kardemommekapsler
(fåes blant annet hos Kolonial.no)5 stk. sorte kardemommekapsler
(fåes blant annet hos Verdensmat.no)15 stk nellikspiker
15 cm kanelstang
5 ss spisskummen
2 ss korianderfrø
1 ts sort pepper
1 ss fennikelfrø
Slik gjør du:
Ha alle krydderne i en tørr stekepanne, og rist dem over middels varme mens du rører rundt. Når de deilige, aromatiske duftene frigjøres, trekker du pannen til side og lar blandingen kjøle seg ned.
Plukk ut kardemommekapslene og fjern skallene.
Bruk en morter eller krydderkvern, og knus alt til en fin krydderblanding.
Du kan også bestille bord hos Masala Politics og prøve vår Garam Masala! Vår nyåpnede restaurant fikk strålende kritikk av Aftenposten, Godt.no ga oss «diplomatisk matseier» og nå venter vi spent på at selveste Anders Husa og Kaitlin Orr skal besøke oss.
Indisk mat i nye former
Familien Singh har lang erfaring med indiske restauranter i Oslo. På starten av 1980-tallet reiste Gurdial Singh fra India til Oslo, som en av de aller første indiske kokkene i Norge. I dag er han læremester for dagens og fremtidens indiske kokker.
Gurdial Singh har arbeidet ved noen av de mest toneangivende indiske restaurantene i Oslo, blant andre Holy Cow og Bombay Brasserie. Familien Singh med Gurdial Singh og sønnen Baljit i spissen, har startet en rekke suksessfulle restauranter i Oslo, og driver i dag New Delhi på Tjuvholmen og Listen to Baljit på Solli plass.
Masala Politics er den siste restauranten i Singh-dynastiet. Her får du indisk mat i helt nye former, komponert på en måte som aldri tidligere er gjort.
Utsøkt indisk mat sentralt i Oslo
Er du i Oslo og har lyst på indisk mat? Masala Politics er det perfekte sted for alle som elsker indisk mat, uansett om du er sulten på lunsj eller middag i Oslo.
Vi serverer en spennende miks av gatemat, risretter og curri hentet fra ulike steder i India. Våre oppskrifter har gått i arv i generasjoner, men hos Masala Politics er de utviklet på en ny og annerledes måte. Resultatet er «ukorrekt» indisk mat, unikt av sitt slag i Oslo.
Restauranten vår handler om å provosere, inkludere, diskutere og eksperimentere – alltid i godt selskap, og alltid over deilig indisk mat og drikke.
Vår meny består blant annet av følgende spennende indiske retter:
BANARASI ALOO TIKKI | Vegetar
Potet tikki, krydret kikert, yoghurt, tamarind og mynte chutney.
Allergener: Melk, gluten
ROGAN E NISHAT
Lam stekt med løk, tomater og Kashmiri rød chili, indiske krydder.
Allergener: Melk
MOTI MAHAL’S BUTTER CHICKEN
Tandoor-grillet kylling med bein serveres oppå en fyldig, smøraktig og spicy tomatsaus. Vår vri på en høyt elsket klassiker fra Indias hovedstad.
Allergener: Nøtter, melk
EGG KEJRIWAL / DET POLITISKE EGG | Kokkens anbefaling
En populær eggerett i India. Speilegg over et lag av krydret sopp og en søt & spicy myntechutney. Serveres på krispy ostebun.
Allergener: Sopp, gluten, melk, egg